Jágr ako ôsmy hráč pokoril hranicu 1700 bodov

11.11.2013 Celý región

New York 11. novembra (TASR) - Slovenskí hokejisti Marián Hossa (Chicago Blackhawks) a Tomáš Kopecký (Florida Panthers) si v noci na pondelok v zámorskej NHL štatistiku kanadského bodovania nevylepšili. Darilo sa však českému veteránovi v drese New Jersey Jaromírovi Jágrovi, ktorý ako ôsmy hráč v histórii prekonal hranicu 1700 bodov v kariére. 

Jágr sa stal prvou hviezdou večera v hale Garden State, k výhre New Jersey nad Nashvillom Predators (5:0) prispel gólom a asistenciou. Skúsený útočník sa momentálne zastavil na hranici 1701 bodov z 1408 stretnutí, siedmy Mario Lemieux má na konte 915 zápasov a 1723 bodov. "Ak by som nehral tri a pol roka v Rusku, mohol som mať ešte lepšie čísla. Pravdepodobne by som bol niekde okolo 1900, ako sa na to tak pozerám. Možno to bola chyba, možno nie. Aby som však dosiahol také čísla, musel som hrať s kvalitnými spoluhráčmi," povedal pre portál nhl.com 41-ročný Jágr. Dvojnásobnú radosť mal v zápase s predátormi aj Jágrov spoluhráč Trevis Zajac, ktorý zaznamenal jubilejný 100. gól v zámorskej profisúťaži. Brankár "diablov" Martin Brodeur vychytal zasa nulu v 123. zápase v kariére.

Hokejisti Edmontonu Oilers odohrali kvalitný zápas na ľade Chicaga, ale vďaka gólom Marcusa Krügera a Duncana Keitha v záverečných minútach otočili domáci skóre na konečných 5:4. "Olejárom" nepomohli ani dve využité presilové hry. "Bol to zábavný večer s prestrelkou," povedal tréner Blackhawks Joel Quenneville. "Myslím, že sme dobre napadali v prvej tretine. Potom, keď súper dal gól, tak trochu ožil. Do tlaku sa dostal vďaka dvom využitým presilovkám, ale napokon sme sa s tým dokázali vyrovnať, čo je dôležité. Našli sme si cestu proti mužstvu, ktoré bol zdatným súperom a máme aj body, čo je dôležité." Slovenský útočník Hossa strávil na ľade takmer dvadsať minút a hoci bol strelecky aktívny (4 strely), ani jeden z jeho projektilov si cestu do siete nenašiel.

V bránke Montrealu Canadiens dostal v súboji s New Yorkom Islanders opäť prednosť Carey Price pred Slovákom Petrom Budajom. "Habs" sa napokon tešili nielen z víťazstva 4:2, ale aj ukončenia série štyroch prehier v rade. Kanadský tím potiahla za úspechom mladá útočná formácia Brendan Gallagher - Alex Galchenyuk - Lars Eller. Krídelník Gallagher vyprodukoval body dva (1+1) a 19-ročný Galchenyuk s Ellerem si odniesli dokonca tri zápisy (1+2). "Ostrovania", ktorým pre zranenie chýbal rakúsky útočník Thomas Vanek, prehrali po štvrtý raz za sebou.

Florida sa v profilige naďalej trápi. "Panteri" na ľade New Yorku Rangers prehrali 3:4 a Kopecký odohral šestnásť minút, pričom zaznamenal dva strelecké pokusy. Svoju frustráciu po ôsmich neplodných zápasoch ukončil Brad Richards, ktorý sa s bilanciou 1+1 stal prvou hviezdou večera v Madison Square Garden.

výsledky:

Montreal - NY Islanders 4:2
Góly: 22. Gallagher (Galchenyuk, Eller), 37. Eller (Galchenyuk, Subban), 40. Bournival (Diaz, Plekanec), 51. Galchenyuk (Eller, Gallagher) - 28. Bouchard (Tavares), 45. Nelson (Tavares, Nielsen). Brankári: Price - Poulin, strely na bránku: 31:26.

New Jersey - Nashville 5:0
Góly: 2. Jágr (Harrold, Greene), 23. Janssen (Carter, Židlický), 29. Židlický (Gelinas, Henrique), 53. Zajac (Jágr, Zubrus), 60. Tedenby (Loktionov, Bernier). Brankári: Brodeur - Hutton, strely na bránku: 23:15.

NY Rangers - Florida 4:3
Góly: 10. Miller (Kreider, McDonagh), 34. Dorsett (Boyle, Del Zotto), 41. Richards (Hagelin), 47. Zuccarello (Richards, Stepan) - 20. Barkov (Versteeg, Gilbert), 32. Campbell (Gilbert, Versteeg), 53. Campbell (Fleischmann, Bjugstad). Brankári: Lundqvist - Thomas, strely na bránku: 29:27.

Chicago - Edmonton 5:4
Góly: 19. Saad (Pirri, Seabrook), 38. Shaw (Saad), 46. Bickell (Rozsíval, Kane), 52. Krüger (Smith, Oduya), 54. Keith (Seabrook, Sharp) - 21. Nugent-Hopkins (Perron, Larsen), 29. Jakupov (Larsen, Eberle), 48. Perron (Hall, Larsen), 59. Eberle (Schultz, Hall). Brankári: Crawford - Dubnyk, strely na bránku: 36:23.

Winnipeg - San Jose 5:4 pp a sn
Góly: 27. Frolík (Halischuk), 29. Byfuglien (Clitsome, Tangradi), 38. Clitsome (Ladd, Little), 59. Ladd (Little, Clitsome), rozh. nájazd Ladd - 15. Boyle (Pavelski, Marleau), 16. Hertl, 27. Wingels (Hertl), 44. Boyle (Couture, Thornton). Brankári: Pavelec - Niemi, strely na bránku: 46:34.

Colorado - Washington 4:1
Góly: 3. Bordeleau (McLeod, Cliche), 37. Holden (Landeskog, Šťastný), 49. Parenteau (Duchene, Johnson), 59. Landeskog (Johnson) - 36. Ward (Grabovskij). Brankári: Varlamov - Holtby, strely na bránku: 37:34.

Anaheim - Vancouver 3:1
Góly: 29. Perry (Beauchemin), 40. Bonino (Etem, Perry), 60. Cogliano (Smith-Pelly) - 35. Sestito (Richardson, Kassian). Brankári: Andersen - Lack, strely na bránku: 23:36.
 

Vyberte región